Unica Schutte ICT organiseert kennissessie over Digitaal Procederen

Nieuwsbericht

Software ontwikkelaar In Eerste Aanleg en ICT-dienstverlener Unica Schutte ICT organiseren op donderdag 5 oktober een kennissessie speciaal voor advocatenkantoren, deurwaarders en notarissen met als thema ‘Digitaal procederen’. Vanaf 1 september is digitaal procederen voor civiele vorderingsprocedures bij de rechtbanken in Gelderland en Midden-Nederland al verplicht gesteld, niet lang daarna dient iedere juridische organisatie digitaal te procederen. Tijdens de kennissessie komen vakspecialisten van Unica Schutte ICT en In Eerste Aanleg aan het woord over de veranderingen die het verplicht digitaal procederen met zich meebrengen in deze sector. Beide partijen geven de nodige handvaten om het digitaal procederen tot een optimaal werkproces te maken.

In Eerste Aanleg, een product van software ontwikkelaar Aneto, is door de Raad voor de Rechtspraak geselecteerd als testpartner voor het initiatief ter vereenvoudiging en digitalisering van het procesrecht. De applicatie verzorgt de koppeling en uitwisseling van berichten met de Rechtspraak. Tijdens de kennissessie vertelt In Eerste Aanleg meer over de werking van de applicatie en de samenwerking met de Rechtspraak.

Digitaal procederen brengt ook andere ICT-gerelateerde vragen met zich mee. De bewaarplicht die geldt voor papieren dossiers, is uiteraard ook van toepassing op alle digitale dossiers. Dat vereist een nieuwe werkwijze van het opslaan en beveiligen van digitale documenten. Tevens lopen organisaties daarbij tegen nieuwe uitdagingen aan als het gaat om digitale opslagruimte. Vanzelfsprekend is ook de beschikbaarheid van alle digitale documenten cruciaal: juridische bedrijven moeten hun digitale dossiers immers altijd kunnen raadplegen. Unica Schutte ICT vertelt hoe organisaties de ICT-omgeving kunnen inrichten op het digitaal procederen.

Bent u werkzaam in de juridische branche en geïnteresseerd in deelname en/of wilt u meer weten over de presentaties die gegeven worden? Kijk dan op de evenementenpagina https://www.unicaschutte-ict.nl/digitaal-procederen voor meer informatie en aanmelden.