Cloud

Cloud

Met de UnicCloud diensten van Unica Schutte ICT maakt u gebruik van talrijke ICT-voorzieningen, zonder dat lokale installatie en beheer op uw eigen netwerk noodzakelijk is. Uw ICT-platform is virtueel (via de ‘cloud’) te benaderen en ondergebracht in onze eigen robuuste dubbel uitgevoerde datacenters, waar onze vierde generatie clouddiensten zijn ingericht. U blijft zo voorzien van up-to-date programmatuur en u betaalt alleen voor de benodigde capaciteit.

Vanzelfsprekend zijn de clouddiensten volledig naar de wensen en eisen van uw organisatie in te richten. Als cloud integrator ondersteunt Unica Schutte ICT diverse aflevermodellen, zoals private cloud, hybride cloud, public cloud, infrastructure as a service (IaaS) en housing. U selecteert simpelweg de functionaliteiten en toepassingen die voor uw organisatie van belang zijn en kiest samen met de specialisten van Unica Schutte ICT een logisch migratiescenario dat past bij uw situatie. Uw bedrijfsspecifieke ICT-applicaties kunnen uiteraard worden geïntegreerd. Dankzij een naadloze integratie beschikt u over een ICT-platform dat op de toekomst is voorbereid.

De clouddiensten van Unica Schutte ICT zijn geoptimaliseerd voor toegang vanaf elk apparaat en vanaf iedere locatie. Zo kunnen uw medewerkers moeiteloos plaats- en tijdonafhankelijk werken. Doordat Unica Schutte ICT ook de verbindingen van de datacenters naar uw vestigingen kan verzorgen, bent u verzekerd van een uniforme gebruikerservaring op al uw locaties.

Permanente monitoring en beheer door de specialisten van Unica Schutte ICT zorgt ervoor dat u zelf niet meer hoeft te worstelen met het beschikbaar en actueel houden van uw ICT-omgeving. Bovendien bent u met UnicCloud optimaal beveiligd en beschermd tegen actuele bedreigingen. Zowel onze eigen datacenters als onze beheerorganisatie zijn gecertificeerd volgens strenge beveiligingsnormen zoals ISO-27001 en NEN-7510 en de rapportagestandaard ISAE-3402. Uw ICT-omgeving is dan ook ingericht volgens hoge beveiligingsstandaarden. Zo worden alle maatregelen getroffen om toegang tot bedrijfskritische informatie door onbevoegden voorkomen.

Uiteraard zijn de UnicCloud diensten modulair en schaalbaar opgezet, waardoor u naar behoefte kunt op- en afschalen. Dat betreft zowel het aanpassen van het aantal gebruikers, maar ook het uitbreiden of inkrimpen van functionaliteit door het inschakelen of uitschakelen van cloud diensten.

Private Cloud (Hosted IT)

Als pionier op het gebied van cloud computing en datacenter dienstverlening, heeft Unica Schutte ICT inmiddels haar vierde generatie clouddiensten ingericht. Met haar UnicCloud Hosted IT oplossing biedt Unica Schutte ICT een volwaardige private cloud omgeving met een transparante kostenstructuur.

De Hosted IT oplossing bestaat uit een totaaloplossing van hard- en software componenten die tegen een vast bedrag per maand worden aangeboden. Alle apparatuur draait in de robuuste dubbel uitgevoerde datacenters van Unica Schutte ICT en wordt volledig beheerd en geoptimaliseerd door onze specialisten. Zo realiseert u de beste beschikbaarheid en prestaties. Ook het beheer van uw ICT-omgeving is opgenomen in de prijs per maand. U beschikt over een eigen, private ICT-omgeving die is afgeschermd van andere partijen, maar profiteert wel van de schaalvoordelen die gezamenlijke klimatisering, netwerkinfrastructuur en spreiding van ICT-expertise onder onze engineers opleveren.

Het inbrengen van eigen, niet-afgeschreven hardware en licenties is in veel gevallen mogelijk, waardoor er geen kostenderving plaats hoeft te vinden bij migratie naar de UnicCloud Hosted IT oplossing. Ook een geleidelijke transitie via diverse hybride tussenvormen is mogelijk.

Het UnicCloud portfolio is modulair opgebouwd. Dat betekent niet alleen dat u het aantal gebruikers, de storage omgeving of servercapaciteit flexibel kunt op- en afschalen, maar ook dat u clouddiensten naar behoeftes kunt inzetten. Unica Schutte ICT biedt verschillende plug-in clouddiensten, die als losse componenten worden aangeboden en op elk gewenst moment toegevoegd kunnen worden aan de private cloud omgeving. Dat geeft u de mogelijkheid om uw ICT-diensten modulair in te richten en uit te breiden, afhankelijk van de behoeftes van uw organisatie.

Hybride Cloud

De UnicCloud diensten zijn volledig naar de wensen en eisen van uw organisatie samen te stellen en in te richten, door simpelweg de functionaliteiten en toepassingen te selecteren die voor u van belang zijn. Steeds vaker ontstaan daardoor hybride cloud omgevingen. Daarbij worden verschillende (cloud) vormen met elkaar gecombineerd tot een ICT-omgeving die de meest krachtige en kostenefficiënte oplossing vormt voor uw organisatie.

Hybride cloud oplossingen ontstaan onder meer als er bedrijfsspecifieke applicaties uit het bestaande netwerk aan de ICT-omgeving gekoppeld moeten worden. Met haar hybride cloud oplossingen zorgt Unica Schutte ICT ervoor dat deze naadloos worden geïntegreerd met het private cloud platform dat in het datacenter van Unica Schutte ICT draait. Daarmee ontstaat een gecombineerde ICT-omgeving, waarvan bijvoorbeeld de toepassingen op het gebied van kantoorautomatisering in de cloud draaien, maar de productieomgeving waarmee uw bedrijfsactiviteiten worden aangestuurd op uw eigen locatie blijft draaien. Ook generiek public cloud diensten, de ‘webvarianten’ van veel standaardpakketten zoals Office 365, Microsoft Azure en talrijke SaaS-applicaties, kunnen op deze manier geïntegreerd worden. 

Wilt u liever uw bestaande ICT-omgeving behouden, maar wel bepaalde ICT-onderdelen vanuit de cloud faciliteren? Ook dan kan Unica Schutte ICT een hybride cloud omgeving voor u realiseren. Daarbij profiteert u van onze cloud expertise door plug-in cloud diensten die worden toegevoegd aan uw eigen (onsite) ICT-omgeving.

Infrastructure as a Service (IAAS)

Wanneer een organisatie zelf over een ICT-afdeling beschikt die het beheer kan doen over de ICT-toepassingen, biedt Unica Schutte ICT haar cloudoplossing ook als technisch platform aan. Hierbij wordt de infrastructuur van de ICT-omgeving als een dienst aangeboden tegen een bedrag per maand. 

Vanzelfsprekend worden de basisvoorzieningen centraal door Unica Schutte ICT verzorgd en beheerd, maar de afnemer houdt zelf het beheer over de technische werking van de ICT-toepassingen die op het platform draaien. Desgewenst kan Unica Schutte ICT op afroep hulp bieden bij het beheren van de toepassingen, zowel permanent in de vorm van managed services als incidenteel in de vorm van consultancy.

Housing

Wanneer u over eigen hardware apparatuur en software licenties beschikt, biedt Unica Schutte ICT ook in de vorm van housing een oplossing voor een krachtige en stabiele infrastructuur. Hierbij stelt Unica Schutte ICT ruimte beschikbaar in haar robuuste dubbel uitgevoerde datacenter, waar de apparatuur van de afnemer wordt geplaatst en die ook primair door de afnemer wordt beheerd.

Naast bovenstaande mogelijkheden, komt housing in de praktijk bijvoorbeeld voor als er sprake is van hard- en software dat nog niet is afgeschreven. Om kostenderving tegen te gaan wordt die apparatuur tijdens een transitieperiode in het datacenter van Unica Schutte ICT geplaatst. Dit is onderdeel van de voorbereiding op een geleidelijke migratie naar een volledige Hosted IT omgeving zodra de apparatuur aan vervanging toe is.

Public Cloud

Voor sommige organisaties zijn de ICT-behoeftes dusdanig generiek, dat public cloud diensten volstaan om in deze behoeftes te voorzien. Deze diensten kenmerken zich door een hoge mate van standaardisatie, waardoor ze de meest voorkomende kantoorautomatisering taken kunnen invullen. Hieronder valt bijvoorbeeld het Microsoft Office 365 pakket, vaak aangevuld met veelvoorkomende SaaS-applicaties zoals Salesforce.com, Exact, SAP of AFAS. Dankzij de uitgebreide kennis die de specialisten van Unica Schutte ICT in de afgelopen jaren hebben opgedaan en de intensieve samenwerkingsverbanden met leveranciers, kan Unica Schutte ICT veel public cloud diensten leveren en/of koppelen aan de ICT-omgeving. 

Standaardisatie vormt de basis van alle public cloud applicaties. Niet elke organisatie kan daarmee uit de voeten, waardoor er vaak alsnog maatwerkoplossingen noodzakelijk zijn. In dat verband realiseert Unica Schutte ICT doorgaans hybride cloud oplossingen, waarbij de public cloud applicaties gekoppeld worden aan de complete ICT-omgeving.