Applications

Applications

ICT-toepassingen kunnen een uitstekende bijdrage leveren aan efficiënter werken, maar die toegevoegde waarde wordt pas optimaal benut als de verschillende ICT-toepassingen op een eenvoudige en effectieve manier door eindgebruikers ingezet kunnen worden. Om die reden realiseert en implementeert Unica Schutte ICT vanuit haar Applications-team online ICT-oplossingen die u helpen om bedrijfsmatige vraagstukken met uw ICT-toepassingen op te lossen.

Unica Schutte ICT helpt van idee tot optimaal gebruik, waarbij we uw organisatie, het bedrijfsproces en de mens centraal stellen en ICT als hulpmiddel in plaats van einddoel wordt ingezet. U kunt bijvoorbeeld denken aan oplossingen om efficiënter samen te werken met collega’s of projectteams, toepassingen voor effectief versiebeheer of intranetoplossingen om informatie centraal aan te bieden aan uw medewerkers of ketenpartners. Met deze oplossingen creëert u waarde door de inzet van ICT, wat u in staat stelt om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren, kostenbesparingen te realiseren en/of concurrentievoordeel te creëren.

Onze portal-gebaseerde-oplossingen worden ontwikkeld vanuit Microsoft SharePoint en Office 365 en geven u middelen voor het realiseren van een intranet, het opzetten van documentmanagement, het verzamelen en analyseren van stuurinformatie of een effectieve combinatie van die mogelijkheden. Unica Schutte ICT is er van overtuigd dat de Applications-oplossingen tot de nieuwe standaard interfaces in de markt behoren. Daarmee beschikt u over één portal waarmee uw organisatie volledig is voorbereid op de toekomst.
 

Document management

Uw medewerkers werken niet meer allemaal vanaf een vaste werkplek, maar werken veelal onderweg, thuis of op een flexplek op één van uw kantoren. Daarnaast werken ze vaak met verschillende devices zoals laptops, tablets en telefoons. Voor gebruikers wordt het daarom steeds lastiger om overzicht te houden op het oerwoud aan informatie of talloze versies van documenten binnen uw organisatie.

Onze op Microsoft SharePoint en Office 365 gebaseerde Applications-oplossingen zijn webbased en hierdoor overal toegankelijk. Daardoor krijgt u grip op de documentatie- en informatiestromen binnen uw organisatie en worden al uw bedrijfsdocumenten gecentraliseerd in één overzichtelijk document management systeem. Gebruikers krijgen via één ingang toegang tot alle documenten en informatie waarvoor ze geautoriseerd zijn. Op deze manier kunnen uw medewerkers efficiënter en sneller werken en kunt u documentatie en informatie op een gecontroleerde manier aanbieden aan de juiste gebruikers.
 

De oplossingen zijn voorzien van talrijke functionaliteiten die het samenwerken aan documenten of projecten zeer eenvoudig maken. Zo kunt u documenten delen en gezamenlijk bewerken, zodat uw medewerkers gelijktijdig aan documenten kunnen werken zonder productiviteitsverlies. Dankzij de geïntegreerde functies op het gebied van versiebeheer en workflows zorgt u er bovendien voor dat uw medewerkers altijd binnen de meest actuele versies van documenten werken. U kunt groepen in diverse samenstellingen, van zowel interne als externe gebruikers, toegang verlenen tot de documenten.

Samenwerken via portalen

Unica Schutte ICT biedt een gebruikersvriendelijk platform waarmee uw medewerkers eenvoudig informatie kunnen delen, vinden en samenwerken. Op basis van Microsoft SharePoint en Office 365 leveren wij ons standaard intranet ‘UnicPortal’, dat is samengesteld uit best-practices uit de markt en daardoor de meest gebruikte functionaliteiten van intranetomgevingen bevat. Waarom zou u immers zelf het wiel uitvinden en maatwerk ontwikkelen, als er ook kant en klare oplossingen zijn waarmee u snel de voordelen van een intranetomgeving kunt benutten? 

Met het standaard intranet portal krijgt u diverse functionaliteiten tot uw beschikking, ondergebracht in één portal. Deze functionaliteiten kunt u zelf kiezen, door verschillende bouwblokken voor uw portal te selecteren. De basis vormt een krachtige SharePoint-platform, dat gebruikt maakt van een SQL-database. Ter aanvulling kunt u bouwstenen van diverse Microsoft-oplossingen toevoegen aan uw intranetomgeving, zoals Office 365, DMS, Power BI en Azure-capaciteit. Daarmee is het portal aan te passen naar de behoeftes van uw organisatie.

De intranetoplossingen van Unica Schutte ICT geven u een gemakkelijk overzicht doordat pagina’s opgesplitst kunnen worden in o.a. een homepage, afdelings- en teampagina’s, projectensites en vergaderomgevingen. Op deze sites kunt u bouwblokken laten toevoegen. Denk hierbij aan een nieuwsoverzicht, projectinformatie, afdelingsagenda’s, en (interne) social media tools van uw organisatie. Ook beschikt u over toepassingen op het gebied van documentmanagement, waarbij uw medewerkers samen kunnen werken aan documenten en het overzicht behouden middels versiebeheer. 

Ook wanneer u een oplossing op maat zoekt, omdat standaard functionaliteit niet aansluit bij uw wensen en eisen voor een portal, bent u bij Unica Schutte ICT aan het juiste adres. Onze consultants realiseren ook op maat gemaakte toepassingen en applicaties en zorgen ervoor dat er een intranetoplossing wordt opgeleverd die past de behoeftes van uw organisatie.

Business Intelligence (BI)

Veel organisaties beschikken over enorm veel data, maar het ontbreekt vaak aan de juiste stuurinformatie. Informatie is niet beschikbaar of niet actueel, het is bewerkelijk om aan de juiste informatie te komen en de flexibiliteit in al uw (vaak Excel) rapportages is ver te zoeken.

Met de op Microsoft-technologie gebaseerde Business Intelligence (BI) oplossingen van Unica Schutte ICT krijgt u betrouwbare, actuele en consistente informatie over uw organisatie. Op eenvoudige wijze krijgt u inzicht in de actuele prestaties van uw organisatie. Met dashboards en rapportages herkent u de knelpunten in uw bedrijfsprocessen en ziet u op welke punten uw organisatie juist goed presteert. Zo kunt u gefundeerde beslissingen nemen over de strategie en speerpunten van uw organisatie.